Divisie 6

Turnsters in de 6e divisie komen op de wedstrijden uit op regionaal niveau.

Er wordt zowel individueel als in teamverband deelgenomen aan wedstrijden.
Hieronder meer informatie over de verschillende groepen die binnen deze divisie actief zijn bij Turn4u.

 

Alle informatie over de groepen en de werkwijze van divisie 6 is te vinden in het informatieboekje van seizoen 2021-2022. 

 

 

 

Onderbouw (Trainster: Lena)

De groep Onderbouw 6e Divisie bestaat dit seizoen uit 9 turnsters. De meiden zijn tussen de 7 en 11 jaar oud.

 

Het begin van het seizoen staat altijd in het teken van een goede basis: sterk en lenig zijn, een goede vormspanning hebben en basistechnieken beheersen. Als die basis erin zit, wordt er gewerkt aan moeilijkere elementen. Richting de wedstrijden ligt de focus op het aanleren en het netjes turnen van de wedstrijdoefeningen. Als het wedstrijdseizoen erop zit, is er weer tijd om nieuwe turnelementen te leren en voor te bereiden op het volgende seizoen.

 

Wat is uniek aan deze groep?

De Jeugd meiden zijn heel leergierig en vrolijk en komen iedere week weer met veel plezier naar de training toe. Er wordt samen als een team hard getraind naar het beste wat ze in zich hebben, maar gelukkig is er ook altijd wel tijd voor een lolletje of leuk spelletje. Gezien de training 3 uur duurt, wordt er altijd even pauze gehouden. Tijdens de pauze hebben de meiden het erg gezellig met elkaar en wordt er volop gekletst over van alles en nog wat!

 

 

 

Bovenbouw, vanaf jeugd 2

De groep Bovenbouw 6e Divisie bestaat dit seizoen uit 9 turnsters. De meiden zijn tussen de 12 en 18 jaar oud.

 

De 6e divisie meiden trainen één keer per week. Iedere week werken de meiden hard om hun doelen te behalen. Het belangrijkste tijdens de training is om plezier te hebben en nieuwe turnelementen te leren.

 

Wat is uniek aan deze groep?

Deze meiden kunnen veel met elkaar lachen, maar zijn tegelijkertijd hard aan het trainen. Het is een hechte groep waarin leeftijd er niet toe doet.