Divisie 5

Turnsters in de 5e divisie komen op de wedstrijden uit op districtsniveau.

Er wordt zowel individueel als in teamverband deelgenomen aan wedstrijden.
Hieronder meer informatie over de verschillende groepen die binnen deze divisie actief zijn bij Turn4u.

 

Alle informatie over de groepen en de werkwijze van divisie 5 is te vinden in het informatieboekje van seizoen 2021-2022. 

 

 

 

Instap 

Informatie volgt nog.

 

 

 

Pupillen 1 

De groep Pupillen 1 5e Divisie bestaat dit seizoen uit 10 turnsters. De meiden zijn tussen de 8 en 10 jaar oud.

 

Aan het begin van het seizoen ligt de focus op de basis en de zogeheten plusjes elementen voor dit seizoen. Naarmate de wedstrijden dichterbij komen, ligt de focus op het aanleren van de oefeningen. Ook wordt het gewerkt aan het perfectioneren van de elementen die in deze oefeningen geturnd moeten worden. Tussen de twee voorwedstrijden wordt er opnieuw geoefend op de plusjes elementen. Bovendien is er tussen beide voorwedstrijden aandacht voor nog mooier maken van de oefeningen. Als de wedstrijden ten slotte voorbij zijn, wordt er gewerkt aan elementen voor het volgende seizoen.

 

Wat is uniek aan deze groep?

Het is een ontzettend enthousiaste groep meiden, die het allemaal super goed met elkaar kunnen vinden. Ze moedigen elkaar hard aan en steunen elkaar wanneer dat nodig is. Ook als ze hard aan het trainen zijn hebben ze het nog gezellig tijdens de lessen, dat maakt het een hechte groep!

 

 

 

Pupillen 2 

De groep Pupillen 2 5e Divisie bestaat dit seizoen uit 9 turnsters. De meiden zijn tussen de 9 en 11 jaar oud.

 

Het begin van het seizoen staat altijd in het teken van een goede basis: sterk en lenig zijn, een goede vormspanning hebben en basistechnieken beheersen. Als die basis erin zit, gaan we werken aan moeilijkere elementen. Richting de wedstrijden ligt de focus op het aanleren en het netjes turnen van de wedstrijdoefeningen. Als het wedstrijdseizoen erop zit, is er weer tijd om nieuwe turnelementen te leren en voor te bereiden op het volgende seizoen.

 

Wat is uniek aan deze groep?

De meiden kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. De turnsters komen altijd met veel motivatie naar turnen. Er wordt dan ook hard en serieus getraind, maar er wordt ook gezellig gekletst, gelachen en plezier gemaakt. Stil zitten vinden deze turnsters moeilijk; het liefst staan ze de hele training op hun handen!

 

 

 

Jeugd 1 & 2 

De groep Jeugd 5e Divisie bestaat dit seizoen uit 11 turnsters. De meiden zijn tussen de 10 en 13 jaar oud.

 

Het begin van het seizoen staat in het teken van een goede basis. Wanneer de basis erin zit, wordt er gewerkt aan moeilijkere elementen. Richting de wedstrijden ligt de focus op het aanleren en het netjes turnen van de wedstrijdoefeningen. Als het wedstrijdseizoen erop zit, is er weer tijd om nieuwe turnelementen te leren en voor te bereiden op het volgende seizoen.

 

Wat is uniek aan deze groep?

Het is een ontzettend gezellige groep. De meiden kunnen het goed met elkaar vinden en tijdens de training is er altijd wel tijd voor een lolletje. Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt. Het is mooi om te zien dat de meiden samen plezier hebben, elkaar aanmoedigen, elkaar een handje helpen, elkaar troosten en samen succesjes vieren.

 

 

 

Junioren & Senioren

De groep Junioren & Senioren 5e divisie bestaat dit seizoen uit maar liefst 26 turnsters. Het is een heel gemeleerde groep met leeftijden tussen de 14 en 45 jaar oud.

 

Een turnseizoen is opgedeeld in vier fasen:

1) Opstarten:

 - rustig aan weer beginnen

 - vooral nog niet te veel en heel beperkt belasten

 - opnieuw vertrouwd raken met alle turnbewegingen

2) Vernieuwen:

 - jezelf uitdagen: nieuwe elementen en combinaties proberen, gericht op het optimaliseren van de D-score

3) Verbeteren:

 - de haalbare elementen uit fase 2 combineren met andere elementen en zo verwerken in een deel van een oefening

 - minimaal 4 elementen in combinatie turnen, gericht op het optimaliseren van de E-score

4) Toepassen:

 - het samenvoegen van elementen tot een oefening, bestaande uit de elementen die je beheerst uit de fasen hiervoor

 - hele oefeningen turnen en deze perfectioneren; de oefeningen zijn nu qua inhoud klaar

 - werken aan het optimaliseren van de D- en E-score

 

Wat is uniek aan deze groep?

Wij zijn een hele diverse groep van jong tot oud. We zijn eigenlijk meer een grote turnfamilie geworden dan dat we alleen maar met elkaar sporten. We steunen elkaar niet alleen in het turnproces, maar steunen elkaar ook als vriendinnen. Ook buiten het turnen om organiseren we dingen samen, zoals een gezellige pakjesavond rond de feestdagen, onze jaarlijkse  BBQ aan het eind van het seizoen, na de toestelfinale, en niet te vergeten: de traditie om na elke wedstrijd met elkaar de Mac te bezoeken.

Verder hebben we heel erg veel lol, en dat is natuurlijk het belangrijkste!!!